Javascript is not enabled! Please turn on Javascript to use this site.
www.ThinkGlass.gr

Νέα


Bookmark and Share

24/11/2012 - Τα γυάλινα βάζα κερδίζουν ξανά το μυαλό και την καρδιά των καταναλωτών.

Μια σειρά από αφιερώματα, βιβλία, ειδικές εκδόσεις, κτλ ασχολούνται συστηματικά τους τελευταίους μήνες με την θριαμβευτική επανάκαμψη του γυάλινου βάζου στο σύγχρονο σπίτι.

Κερδίζουν το μυαλό, γιατί αποτελούν την πιο υγιεινή (.. και οικονομική) λύση για τη διατήρηση τροφών. Κερδίζουν και τη καρδιά, γιατί είναι γεμάτα ρομαντισμό και τόσες αναμνήσεις. Η πιο πρόσφατη έκδοση για τα βάζα, είναι και αυτή της Καθημερινής αυτό το μήνα, με θέμα ¨Φρούτα στο Βάζο¨.

Τα γυάλινα βάζα υπάρχουν στη ζωή μας σχεδόν από το 1800. Αλλά τις προηγούμενες δεκαετίες η τάση για ταχύτητα και ευκολία, συντηρημένο , βιομηχανοποιημένο φαγητό, έδωσε χώρο στα μεταλλικά κουτιά και τις κονσέρβες. Τα τελευταία όμως χρόνια, δυο σημαντικές εξελίξεις παρουσιάστηκαν. Η πρώτη αφορά μια σειρά ερευνών που δείχνουν ότι από τις κονσέρβες υπάρχει σημαντικός κίνδυνος μετανάστευσης επικίνδυνων χημικών ουσιών για τον άνθρωπο, από την εσωτερική τους επικάλυψη προς το περιεχόμενο. Η δεύτερη, σχετίζεται με την νέα τάση των καταναλωτών οι οποίοι τώρα αναζητούν ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής , με σεβασμό στο περιβάλλον. Έτσι, τα γυάλινα βάζα ξαναγυρίζουν σήμερα θριαμβευτικά στη ζωή μας.