Javascript is not enabled! Please turn on Javascript to use this site.
www.ThinkGlass.gr

Νέα


Bookmark and Share

31/01/2013 - Ο Πρόεδρος Ομπάμα, το Ελληνικό γιαούρτι και το...γυαλί.

Ότι για πρωινό την ημέρα της ορκωμοσία του πριν λίγες ημέρες ο Πρόεδρος Ομπάμα προτίμησε ένα από τα πιο γνωστά Ελληνικά γιαούρτια, δεν είναι άγνωστο. Και αποτελεί μια κορυφαία επιτυχία για την Ελληνική βιομηχανία τροφίμων. Σήμερα, γνωρίζουμε επίσης ότι χάρη στα βακτήρια τα οποία περιέχονται σε μεγάλο πληθυσμό (δεκάδες εκατομμύρια) σε κάθε γραμμάριο γιαούρτης και γενικότερα εξ αιτίας των μεταβολών που επέρχονται στο γάλα από την ζύμωση που προκαλούν τα βακτήρια αυτά, η γιαούρτη δεν είναι μόνο ένα άριστο τρόφιμο, καλύτερο και από το γάλα από το οποίο παράγεται, αλλά έχει και γενικότερες «ευεργετικές» επιδράσεις στην υγεία αυτού που την καταναλώνει. Τις επιδράσεις αυτές πολλοί επιστήμονες δεν διστάζουν να τις χαρακτηρίσουν και ως θεραπευτικές. Αλλά για να διατηρούνται όλες οι θρεπτικές και ευεργετικές για την υγεία ιδιότητες του γιαουρτιού, θα πρέπει να είναι σε γυαλί. Για το λόγο αυτό μια κορυφαία εταιρεία στο κόσμο εξετάζοντας όλες τις παραμέτρους που ενδιαφέρουν τους καταναλωτές (πχ προστασία περιβάλλοντος και ανακύκλωση, διατήρηση γεύσης και βιταμινών, υγιεινή και ασφάλεια, κτλ) , αποφάσισε να εγκαταλείψει την προηγούμενη συσκευασία της από άλλα υλικά και να στραφεί αποκλειστικά στο… γυαλί. Πόσο θα θέλαμε να δούμε να κάνουν το ίδιο και οι ελληνικές εταιρείες γιαουρτιού.