Javascript is not enabled! Please turn on Javascript to use this site.
www.ThinkGlass.gr

Νέα


Bookmark and Share

23/02/2014 - Αποξήρανση τροφών: μια πολύ παλιά τεχνική, συντήρησης τροφών σε βάζο

Για όσους δεν ξέρουν, η αποξήρανση τροφών είναι μια πολύ παλιά τεχνική, συντήρησης τροφών. Κατά την αποξήρανσή, αφαιρείται το νερό/υγρασία που περιέχεται στην τροφή, με αποτέλεσμα, οι τροφές να συντηρούνται για μεγάλο διάστημα. Και επειδή με την σημερινή κατάσταση, όλοι έχουμε μπει στον πειρασμό να στοκάρουμε τρόφιμα, η αποξήρανσή φαίνεται ως μια πολύ καλή λύση.

Τα γυάλινα βάζα υπάρχουν στη ζωή μας σχεδόν από το 1800. Αλλά τις προηγούμενες δεκαετίες η τάση για ταχύτητα και ευκολία, δηλ. συντηρημένο , βιομηχανοποιημένο φαγητό, έδωσε χώρο στα μεταλλικά κουτιά και τις κονσέρβες. Τα βάζα χωρίς αμφιβολία είναι ιδανικά για να μη σπαταλάμε και να διατηρούμε υγιεινά το φαγητό που δεν καταναλώνουμε, κάνοντας σημαντική οικονομία στη τσέπη μας, αλλά προστατεύοντας και τους πόρους του πλανήτη. Περισσότερα για τον τρόπο για κάθε λαχανικό/φρούτο ξεχωριστά στο: http://www.eimaimama.gr/2013/09/apoksiransi-laxanikonn.html