Javascript is not enabled! Please turn on Javascript to use this site.
www.ThinkGlass.gr

Νέα


Bookmark and Share

23/10/2014 - Γιατί οι οινοποιοί εμπιστεύονται το γυαλί από αιώνες?

Η ικανότητα της γυάλινης συσκευασίας να ¨αιχμαλωτίζει¨ και να διατηρεί τα μοναδικά αρώματα του κάθε κρασιού, είναι ένας από τους κύριους λόγους. Ένας ακόμη από τους πολλούς λόγους είναι ότι η χημική σύνθεση του κρασιού που είναι σε γυαλί δεν αλλάζει.

Σε έρευνα πριν λίγα χρόνια από το ινστιτούτο ISVV ( Institut des Sciences de la Vigne et Du Vin – Bordeaux Aquitaine) στο Μπορντό της Γαλλίας, βρέθηκε ότι το άρωμα και η χημική σύνθεση ιδιαίτερα του άσπρου κρασιού αλλάζει μέσα σε έξι (6) μήνες αν συσκευαστούν σε πλαστικά μπουκάλια (PET) – απλά ή πολυστρωματικά, αλλά και σε bag – in box . Αντίθετα το κρασί παραμένει αναλλοίωτο στη γυάλινη συσκευασία. Η ίδια μελέτη βρήκε ότι το κόκκινο κρασί είναι πιο ανθεκτικό σε αυτές τις μεταβολές. Τα πλήρη αποτελέσματα αυτής της μελέτης μπορείτε να δείτε εδώ

Πηγή: Packaging News.Co, UK, ISVV (http://www.isvv.fr/isvv/)