Javascript is not enabled! Please turn on Javascript to use this site.
www.ThinkGlass.gr

Νέα


Bookmark and Share

26/10/2014 - Προϊόντα που δεν είναι συσκευασμένα σε γυαλί, κινδυνεύουν από ¨κούρεμα¨ γεύσης

Λίγοι ίσως γνωρίζουν το φαινόμενο “flavour scalping”, κατά το οποίο η αρχική και πραγματική γεύση του περιεχομένου χάνεται εξ αιτίας της συσκευασίας. Ο Καθηγητής Φαρμακολογίας και Τοξικολογίας Prof. Dieter SCHRENK από το Πανεπιστήμιο της Kaiserslautern (Γερμανία) αναφέρει: “Πολλές φορές οι αισθήσεις μας δεν μπορούν να αντιληφθούν τις χημικές ουσίες που απελευθερώνονται από ορισμένες συσκευασίες και αθόρυβα διαφεύγουν στις τροφές μας χωρίς να το ξέρουμε.” Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αδυνατούν οι αρχικές γεύσεις και τα αρώματα ενός προϊόντος. Όπως τονίζει χαρακτηριστικά ο Καθηγητής Dieter SCHRENK “υπάρχουν τέσσερις εχθροί για τη συσκευασία τροφίμων και ποτών: φως, οξυγόνο, χρόνος και ζέστη “. Και το γυαλί αντιμετωπίζει και νικάει, και τους τέσσερις αυτούς εχθρούς.