Javascript is not enabled! Please turn on Javascript to use this site.
www.ThinkGlass.gr

Νέα


Bookmark and Share

28/06/2015 - “Σε 100 χρόνια από σήμερα, η ιδανική συσκευασία για το κρασί θα εξακολουθεί να είναι το γυαλί”, λέει ο καλύτερος σομελιέ κρασιού του κόσμου Andreas Larsson

Γιατί το κρασί όμως αγαπάει μόνο το γυαλί? Η ικανότητα της γυάλινης συσκευασίας να ¨αιχμαλωτίζει¨ και να διατηρεί τα μοναδικά αρώματα του κάθε κρασιού, είναι ένας από τους κύριους λόγους. Ένας ακόμη από τους πολλούς λόγους είναι ότι η χημική σύνθεση του κρασιού που είναι σε γυαλί δεν αλλάζει.

Σε έρευνα πριν λίγα χρόνια από το ινστιτούτο ISVV ( Institut des Sciences de la Vigne et Du Vin – Bordeaux Aquitaine) στο Μπορντό της Γαλλίας, βρέθηκε ότι το άρωμα και η χημική σύνθεση ιδιαίτερα του άσπρου κρασιού αλλάζει μέσα σε έξι (6) μήνες αν συσκευαστούν σε πλαστικά μπουκάλια (PET) – απλά ή πολυστρωματικά, αλλά και σε bag – in box . Αντίθετα το κρασί παραμένει αναλλοίωτο στη γυάλινη συσκευασία.