Javascript is not enabled! Please turn on Javascript to use this site.
www.ThinkGlass.gr

Νέα


Bookmark and Share

22/09/2015 - Νέα μέθοδος επιστημόνων, επιτρέπει να διαπιστωθεί αν το κρασί είναι αυθεντικό, χωρίς καν να ανοίξουμε το μπουκάλι.

Η νοθεία στο κρασί είναι γνωστή από ... αιώνες. Τα τελευταία χρόνια με την αύξηση της δημοφιλίας αλλά και της τιμής του, η νοθεία έχει γίνει τέχνη από τους κακοποιούς . Και η αντιμετώπισή της απαιτεί τις πιο τελευταίες εξελίξεις της επιστήμης. Όπως αυτή η τεχνολογία επιστημόνων του U.C. Irvine's Earth System Science που ανιχνεύει την απειροελάχιστη οσμή που διαφεύγει από το φελλό από το τμήμα αυτό που ονομάζουν ¨μερίδιο του Αγγέλου¨, για να κάνουν εκτιμήσεις για το έτος παραγωγής και άλλες πληροφορίες με αναλύσεις 'άνθρακα, ισοτόπων κλπ. Μακρόχρονη και δαπανηρή άσκηση προς το παρόν, αλλά σε λίγα χρόνια ίσως την έχουμε σαν μία ακόμη εφαρμογή στο κινητό μας.

Περισσότερα
http://www.winespectator.com/webfeature/show/id/52025