Javascript is not enabled! Please turn on Javascript to use this site.
www.ThinkGlass.gr

Νέα


Bookmark and Share

22/01/2016 - Βιταμίνες και γυαλί..πάνε μαζί!!

Στην Ιταλία σχετική μελέτη για το φημισμένο τοματοπολτό της, έδειξε ότι διατηρείται καλύτερα όταν είναι σε γυαλί, κάτι που δείχνει ότι η τελική ποιότητα των τροφίμων είναι και θέμα συσκευασίας που να προστατεύει το περιεχόμενο για να είναι ασφαλές για την υγεία και να διατηρεί τα συστατικά, τις βιταμίνες και την αρχική του γεύση. Εξάλλου, γιατί το γυαλί είναι 100% αδρανές - κάτι που σημαίνει ότι δεν μεταφέρει ΤΙΠΟΤΑ στο φαγητό - δεν υπάρχει μόλυνση από ανεπιθύμητες χημικές ουσίες. ¨Το πρόβλημα της μεταφοράς / μετανάστευσης χημικών ουσιών από τα υλικά συσκευασίας στο περιεχόμενο, δηλ στα τρόφιμα είναι πολύ σημαντικό. Συσκευασίες από πλαστικά πολυμερή, μέταλλο και χαρτί (paper / cardboard) έχουν δείξει στο παρελθόν να ευθύνονται για ανεπιθύμητα χημικά σε τρόφιμα / ποτά ¨, έχει αναφέρει σχετικά ο Καθηγητής Φαρμακολογίας και Τοξικολογίας Prof. Dieter SCHRENK από το Πανεπιστήμιο της Kaiserslautern (Γερμανία).