Javascript is not enabled! Please turn on Javascript to use this site.
www.ThinkGlass.gr

Νέα


Bookmark and Share

24/01/2016 - Γυάλινα βάζα και γαστρονομία

Από το Μιλάνο, ο γνωστός και από την Ιταλική τηλεόραση σεφ Fabio Campoli, παρουσιάζει συχνά δημιουργίες υψηλής κουζίνας, με απλές και κυρίως υγιεινές γευστικές δημιουργίες σε γυάλινο βάζο. Τα βάζα έρχονται να δώσουν την ιδανική λύση στους σύγχρονους ανθρώπους, που όλο και περισσότερο σήμερα στρέφονται στις σπιτικές δημιουργίες για φαγητό, γλυκά, κτλ και θέλουν το γυαλί για να προστατέψουν την υγεία τους, αλλά και να διατηρήσουν τη γεύση, τη φρεσκάδα και τα διατροφικά συστατικά των τροφίμων.

Τα γυάλινα βάζα υπάρχουν στη ζωή μας σχεδόν από το 1800. Αλλά τις προηγούμενες δεκαετίες η τάση για ταχύτητα και ευκολία, συντηρημένο , βιομηχανοποιημένο φαγητό, έδωσε χώρο στα μεταλλικά κουτιά και τις κονσέρβες. Τα τελευταία όμως χρόνια, δυο σημαντικές εξελίξεις παρουσιάστηκαν. Η πρώτη αφορά μια σειρά ερευνών που δείχνουν ότι από τις κονσέρβες υπάρχει σημαντικός κίνδυνος μετανάστευσης επικίνδυνων χημικών ουσιών για τον άνθρωπο, από την εσωτερική τους επικάλυψη προς το περιεχόμενο. Η δεύτερη, σχετίζεται με την νέα τάση των καταναλωτών οι οποίοι τώρα αναζητούν ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής , με σεβασμό στο περιβάλλον. Τώρα και ένας τρίτος λόγος κάνει τα γυάλινα βάζα την πιο ελκυστική λύση στους.