Javascript is not enabled! Please turn on Javascript to use this site.
www.ThinkGlass.gr

Νέα


Bookmark and Share

24/07/2016 - Έρευνες στη Γερμανία εντοπίζουν προβλήματα σε συσκευασίες τροφίμων που δεν είναι σε γυαλί

¨Το πρόβλημα της μεταφοράς / μετανάστευσης χημικών ουσιών από τα υλικά συσκευασίας στο περιεχόμενο, δηλ στα τρόφιμα είναι πολύ σημαντικό και συσκευασίες από πλαστικά πολυμερή, μέταλλο και χαρτί (paper / cardboard) έχουν δείξει στο παρελθόν να ευθύνονται για ανεπιθύμητα χημικά σε τρόφιμα / ποτά ¨, ανέφερε σχετικά ο Καθηγητής Φαρμακολογίας και Τοξικολογίας Prof. Dieter SCHRENK από το Πανεπιστήμιο της Kaiserslautern (Γερμανία).

Το γυαλί είναι απολύτως αδρανές (inert) υλικό και έτσι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος διαρροής χημικών ουσιών στο περιεχόμενο, όπως συμβαίνει συχνά σε άλλα υλικά συσκευασίας.

Όλα αυτά μας θυμίζουν ξανά ότι τίποτα δεν είναι τόσο ασφαλές όσο το γυαλί. Το γυαλί είναι αδρανές και είναι το ασφαλέστερο υλικό συσκευασίας στην αγορά αφού αποκλείει την μετανάστευση χημικών στα τρόφιμα και τα ποτά. Ακόμα και όταν θερμαίνεται στα μικροκύματα, το γυαλί δεν έχει επιπτώσεις στο περιεχόμενό του. Μέχρι σήμερα, το γυαλί είναι η μόνη συσκευασία που έλαβε πιστοποίηση GRAS (Generally Recognized As Safe - γενικά αναγνωρίσιμο ως ασφαλές υλικό συσκευασίας) από την Αμερικανική υπηρεσία FDA (Food and Drug Administration - Διοίκηση Τροφίμων και Φαρμάκων).

Όταν λοιπόν κάποιος νοιάζεται για την υγεία του, δεν πρέπει να κοιτάζει μόνο το περιεχόμενο, αλλά και τη συσκευασία που αυτό είναι μέσα.