Javascript is not enabled! Please turn on Javascript to use this site.
www.ThinkGlass.gr

Νέα


Bookmark and Share

22/09/2016 - Το χειμώνα, που οι απαιτήσεις του οργανισμού είναι αυξημένες, επιλέγουμε προϊόντα σε γυάλινη συσκευασία

Ο χειμώνας φέρνει μαζί του έντονους ρυθμούς, πολύ δουλειά και άγχος, μετά τις διακοπές. Οι βιολογικές απαιτήσεις του οργανισμού είναι αυξημένες και δεν θα πρέπει να τον επιβαρύνουμε με ακατάλληλες τροφές και επικίνδυνες χημικές ουσίες που υπάρχουν σε ορισμένες συσκευασίες.

Ο Καθηγητής Φαρμακολογίας και Τοξικολογίας Prof. Dieter SCHRENK από το Πανεπιστήμιο της Kaiserslautern (Γερμανία) αναφέρει: “Πολλές φορές οι αισθήσεις μας δεν μπορούν να αντιληφθούν τις χημικές ουσίες που απελευθερώνονται από ορισμένες συσκευασίες και αθόρυβα διαφεύγουν στις τροφές μας χωρίς να το ξέρουμε.”

Ως γνωστό, το πρόβλημα της μεταφοράς (μετανάστευσης) χημικών ουσιών από τα υλικά συσκευασίας στο περιεχόμενο, δηλ στα τρόφιμα είναι πολύ σημαντικό. Συσκευασίες από πλαστικά πολυμερή, μέταλλο και χαρτί (paper / cardboard) έχουν δείξει στο παρελθόν να ευθύνονται για ανεπιθύμητα χημικά σε τρόφιμα και ποτά.

Όταν όλα αυτά ληφθούν υπόψη, τότε η γυάλινη συσκευασία είναι η νούμερο ένα επιλογή που δίνει λύση σε όλες αυτές τις ανησυχίες Ως γνωστό, το γυαλί είναι απολύτως αδρανές (inert) υλικό και έτσι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος διαρροής χημικών ουσιών στο περιεχόμενο, όπως συμβαίνει συχνά σε άλλα υλικά συσκευασίας. Επίσης αυτό σημαίνει ότι το άρωμα, η γεύση και οι βιταμίνες που περιέχονται στα τρόφιμα και ποτά δεν καταστρέφονται.