ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, [10/02/2011]


Το Γυαλί Δίνει Κύρος


Σήμερα η κίνηση “ Φίλοι του Γυαλιού στην Ελλάδα ” ξεκίνησαν μια νέα πρωτοβουλία με θέμα “Το Γυαλί Δίνει Κύρος” στα πλαίσια μιας Ευρωπαϊκής εκστρατείας με τίτλο “Glass Adds Class”. Στα πλαίσια αυτής της πρωτοβουλίας, οι καταναλωτές και στην Ελλάδα, μπορούν να φωτογραφήσουν πως διακόσμησαν ένα γιορτινό τραπέζι τους (πχ για ένα ρομαντικό δείπνο η μια εορτή στο σπίτι τους) και να ¨ανεβάσουν¨ τις σχετικές φωτογραφίες στην ιστοσελίδα www.friendsofglass.com/glassaddsclass. Οι επισκέπτες της ιστοσελίδας θα βαθμολογήσουν τις φωτογραφίες που έχουν υποβληθεί και όποια βγει πρώτη έως 15 Μαρτίου 2011 ο νικητής θα κερδίσει δωροεπιταγή άξιας 300 ευρώ. Στον ιστότοπο http://www.nothingisgoodforyou.gr, οι Έλληνες καταναλωτές μπορούν να μάθουν περισσότερα γιατί το γυαλί , εκτός από το να δίνει κύρος στο τραπέζι μας, είναι η καλύτερη και πιο ασφαλής συσκευασία για την υγεία του ανθρώπου.

Σχετικά με την Κίνηση “ Φίλοι του Γυαλιού”

Η Κίνηση “ Φίλοι του Γυαλιού” είναι ένα ευρωπαϊκό φόρουμ καταναλωτών, που υποστηρίζει και προωθεί το δικαίωμα των καταναλωτών να είναι σε θέση να διαλέγουν τρόφιμα, ποτά και αναψυκτικά σε γυάλινη συσκευασία. Ενώνει όλους όσους πιστεύουν ότι το γυαλί είναι η καθαρή επιλογή γι’ αυτούς, τις οικογένειές τους και το περιβάλλον. Οι “ Φίλοι του Γυαλιού” ξεκίνησαν το 2009 από την FEVE ως συνέπεια των ευρημάτων σχετικής έρευνας της ομοσπονδίας την ίδια χρονιά, που έδειξε ότι το 74% των Ευρωπαίων καταναλωτών τότε προτιμούσε τη γυάλινη συσκευασία για τα τρόφιμα, ποτά και αναψυκτικά του.

Σχετικά με τον Ιστότοπο http://www.thinkglass.gr στην Ελλάδα:

Ο ιστότοπος http://www.thinkglass.gr προωθεί την ιδέα της γυάλινης συσκευασίας, προβάλλοντας τα προτερήματά της αναφορικά με το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Έχει ουσιαστικά ως στόχο την επίτευξη μιας καλύτερης ζωής σε έναν καλύτερο κόσμο. Ενδιαφέρουσες ιδέες παρουσιάζονται επίσης στο σχετικό blog “ Το Γελαστό Μπουκάλι”, στο: http://togelastoboukali.blogspot.com/. Αποτελεί το σημείο αναφοράς των φίλων του γυαλιού στην Ελλάδα, συμμετέχοντας στην ευρωπαϊκή Κίνηση “Φίλοι του Γυαλιού”.
Ο ιστότοπος αξιοποιεί και διαχέει ιδέες και πρωτοβουλίες για την αειφόρο ανάπτυξη και την ανακύκλωση, μεταξύ άλλων και αυτών της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Κατασκευαστών Γυάλινης Συσκευασίας (FEVE - Federation Europeenne Du Verre d’ Emballage, http://www.feve.org), στις Βρυξέλλες. Η FEVE είναι ένας διεθνής, μη – κερδοσκοπικός οργανισμός, που αντιπροσωπεύει 60 μέλη, σε περίπου 25 χώρες της Ευρώπης και συνεργάζεται με διεθνείς και Ευρωπαϊκούς οργανισμούς για θέματα νομοθεσίας, υγείας, περιβάλλοντος, εμπορίου, κτλ . Τα μέλη της FEVE μπορείτε να τα δείτε στο http://www.friendsofglass.com/about-us, ενώ περισσότερα για την Κίνηση "Φίλοι του Γυαλιού" καθώς και μοναδικό υλικό για το γυαλί μπορείτε να δείτε στο http://www.friendsofglass.com/frontpage


(ΤΕΛΟΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ)

Περισσότερες Πληροφορίες για τους Δημοσιογράφους

Περισσότερες πληροφορίες για την ενημερωτική εκστρατεία ¨Το Γυαλί δεν έχει ΤΙΠΟΤΑ να κρύψει¨ μπορείτε να βρείτε στο http://www.nothingisgoodforyou.gr

Φωτογραφίες σχετικές με το γυαλί και τη γυάλινη συσκευασία, μπορείτε να βρείτε και να κατεβάσετε στο http://www.thinkglass.gr/photos. Για την Κίνηση “Φίλοι του Γυαλιού” μπορείτε να επικοινωνήσετε: email: info@costaskataras.org και/ή στο τηλ. : 6977 774401 (κα Κονδύλη).