ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, [20/09/2008]


Άρωμα Ευρώπης στη γυάλινη συσκευασία στην Ελλάδα


Με στόχο την ανάδειξη της γυάλινης συσκευασίας ως της πιο ποιοτικής και φιλικής στο περιβάλλον, και που συμβάλλει στην αειφόρο ανάπτυξη, δημιουργήθηκε στην Ελλάδα ο δικτυακός τόπος: www.ThinkGlass.gr.

Στην ιστοσελίδα αυτή μπορεί να βρει κάποιος ειδήσεις και θέματα, όπως νέα, γιατί η γυάλινη συσκευασία υπερέχει, η αέναη ανακύκλωση, ενημερωτικό και εκπαιδευτικό υλικό, μελέτες, άρθρα και αναλύσεις, eNewsletter, κ.τ.λ.

Η πρωτοβουλία συμπίπτει με την έναρξη της πανευρωπαϊκής εκστρατείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Γυάλινης Συσκευασίας(FEVE - Federation Europeenne du Verre d’ Emballage) για την προώθηση της γυάλινης συσκευασίας.

Το κεντρικό θέμα της Ευρωπαϊκής καμπάνιας είναι "γυάλινη συσκευασία : Ο αέναος κύκλος" και επικεντρώνεται στις μοναδικές ιδιότητες του γυαλιού για διαρκή, χωρίς τέλος, ανακύκλωση, σε αντίθεση με άλλα ανακυκλώσιμα υλικά, τα οποία μπορούν να ανακυκλωθούν για ορισμένες μόνο φορές.

(ΤΕΛΟΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ)Σχετικά με το www.ThinkGlass.gr

Η ιστοσελίδα www.ThinkGlass.gr  προωθεί την ιδέα της γυάλινης συσκευασίας, προβάλλοντας τα προτερήματά της αναφορικά με το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Έχει ουσιαστικά ως στόχο την επίτευξη μιας καλύτερης ζωής σε έναν καλύτερο κόσμο. Ενδιαφέρουσες ιδέες παρουσιάζονται επίσης στο σχετικό blog “ Το Γελαστό Μπουκάλι”, στο: http://togelastoboukali.blogspot.com/ .

Η ιστοσελίδα αξιοποιεί και διαχέει ιδέες και πρωτοβουλίες για την αειφόρο ανάπτυξη και την ανακύκλωση, μεταξύ άλλων και αυτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Γυάλινης Συσκευασίας (FEVE - Federation Europeenne Du Verre d’ Emballage, www.feve.org ), στις Βρυξέλλες. Η FEVE είναι ένας διεθνής, μη – κερδοσκοπικός οργανισμός, που αντιπροσωπεύει 59 εταιρείες, που λειτουργούν σε 23 χώρες της Ευρώπης και συνεργάζεται με διεθνείς και Ευρωπαϊκούς οργανισμούς για θέματα νομοθεσίας, περιβάλλοντος, εμπορίου, κτλ . Τα μέλη της FEVE μπορείτε να τα δείτε στο http://www.friendsofglass.com/about-us , ενώ την Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία "Φίλοι του Γυαλιού" με μοναδικό υλικό μπορείτε να δείτε στο http://www.friendsofglass.com/frontpage

Περισσότερες Πληροφορίες:

Press@ThinkGlass.gr