ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, [15/02/2011]


Τα φυσικά, μεταλλικά νερά της Ευρώπης προβάλλονται στο Ευρωκοινοβούλιο


Η μεγάλη Ευρωπαϊκή κληρονομιά σε φυσικά, μεταλλικά νερά από τις φυσικές πηγές της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε μια μοναδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες (09/02/2011) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες. Η εκδήλωση έγινε με την υποστήριξη των Ευρωβουλευτών Rovana Plumb (Ρουμανία), Filip Kacsmarek ( Πολωνία ) και Θεόδωρου Σκυλακάκη (Ελλάδα), ενώ παρουσιάστηκαν περισσότερα από πενήντα νερά από περίπου δέκα Ευρωπαϊκές χώρες. Ο γνωστός Sommelier (γευσιγνώστης) Andreas Larsson ο οποίος έχει ανακηρυχτεί ο καλύτερος Sommelier του κόσμου για το 2007, οδήγησε τους συμμετέχοντες σε ένα ταξίδι γευσιγνωσίας του νερού, αποδεικνύοντας ότι το νερό έχει… γεύση. Αναφέρθηκε χαρακτηριστικά ότι το κάθε νερό έχει μοναδική γεύση που την δίνει η πηγή, αυτή η γεύση είναι μοναδική και διαφέρει όπως ακριβώς ένα κρασί. Βασική προϋπόθεση για να διατηρηθεί η γεύση του είναι να είναι συσκευασμένο σε γυάλινη συσκευασία γιατί είναι η μόνη που διατηρεί τα μοναδικά και λεπτά χαρακτηριστικά της γεύσης κάθε φυσικού, μεταλλικού νερού. Με τη βοήθεια της Υαλουργίας ΓΙΟΥΛΑ ΑΕ, στην εκδήλωση έδωσαν το παρών και φυσικά, μεταλλικά νερά από πηγές της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, ορισμένες από τις χώρες όπου έχει εργοστάσια η εταιρεία. Η εκδήλωση ήταν μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Κατασκευαστών Γυάλινης Συσκευασίας (FEVE – Federation Europeenne Du Verre d’ Emballage, http://www.feve.org) στις Βρυξέλλες, στην οποία η ΓΙΟΥΛΑ ΑΕ είναι μέλος.


(ΤΕΛΟΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ)

Περισσότερες Πληροφορίες για τους Δημοσιογράφους

Περισσότερες πληροφορίες καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση ¨Ανακαλύψτε τα Φυσικά, Μεταλλικά, Νερά της Ευρώπης¨ που έγινε στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, μπορείτε να βρείτε στο http://www.feve.org/Water2011/EP-naturalwater.html

Φωτογραφίες σχετικές με το γυαλί και τη γυάλινη συσκευασία, μπορείτε να βρείτε και να κατεβάσετε στο http://www.thinkglass.gr/photos. Για την Κίνηση “Φίλοι του Γυαλιού” μπορείτε να επικοινωνήσετε: email: info@costaskataras.org και/ή στο τηλ. : 6977 774401 (κα Κονδύλη).