ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, [16/05/2011]


Οι Έλληνες καταναλωτές προτιμούν τη γυάλινη συσκευασία για να προστατεύσουν την υγεία τους


Πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι οι κυριότεροι λόγοι για τους οποίους οι Έλληνες προτιμούν τη γυάλινη συσκευασία είναι κατά σειρά οι εξής: α) γιατί είναι υγιεινή και ασφαλής (68% των Ελλήνων έναντι 48% των Ευρωπαίων), β) γιατί προστατεύει τη γεύση του περιεχομένου (62% των Ελλήνων έναντι 54% στην Ευρώπη) και γ) γιατί το γυαλί είναι φιλικό προς το περιβάλλον (56% των Ελλήνων έναντι 43% των Ευρωπαίων).

Η πανευρωπαϊκή έρευνα που κάλυψε 8.000 καταναλωτές σε 17 χώρες στην Ευρώπη και τα αποτελέσματά της ανακοινώθηκαν πρόσφατα στις Βρυξέλλες, πραγματοποιήθηκε από την ανεξάρτητη εταιρεία ερευνών InSites και δείχνει ότι η προτίμηση προς τη γυάλινη συσκευασία είναι μέρος μιας τάσης για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής με σεβασμό στο περιβάλλον.

Πρόσφατες εξελίξεις όπως η αύξηση της ανακύκλωσης, καθώς και η σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς τους γονείς να χρησιμοποιούν μόνο γυάλινα μπιμπερό, ενδυναμώνουν την τάση των καταναλωτών να προτιμούν τη γυάλινη συσκευασία. Τα πλήρη αποτελέσματα της έρευνας και άλλο σχετικό υλικό μπορείτε να βρείτε στο www.feve.org


(ΤΕΛΟΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ)

Περισσότερες Πληροφορίες για τους Δημοσιογράφους

Περισσότερες πληροφορίες για τα υγιεινά οφέλη της γυάλινης συσκευασίας μπορείτε να βρείτε στο http://www.nothingisgoodforyou.gr

Φωτογραφίες σχετικές με το γυαλί και την γυάλινη συσκευασία, μπορείτε να βρείτε και να κατεβάσετε στο http://www.thinkglass.gr/photos. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη μελέτη μπορείτε να βρείτε στο http://www.feve.org/PRESS-MAY2011/Press-Conference-10-05-2011.html Για την Κίνηση “Φίλοι του Γυαλιού” μπορείτε να επικοινωνήσετε: email: info@costaskataras.org και/ή στο τηλ.: 6977 774401 (κα Κονδύλη).

Σχετικά με την Κίνηση “Φίλοι του Γυαλιού”

Η Κίνηση “Φίλοι του Γυαλιού” είναι ένα ευρωπαϊκό φόρουμ καταναλωτών, που υποστηρίζει και προωθεί το δικαίωμα των καταναλωτών να είναι σε θέση να διαλέγουν τρόφιμα, ποτά και αναψυκτικά σε γυάλινη συσκευασία. Ενώνει όλους όσους πιστεύουν ότι το γυαλί είναι η καθαρή επιλογή γι’ αυτούς, τις οικογένειές τους και το περιβάλλον. Οι “ Φίλοι του Γυαλιού” ξεκίνησαν το 2009 από την FEVE ως συνέπεια των ευρημάτων σχετικής έρευνας της ομοσπονδίας την ίδια χρονιά, που έδειξε ότι το 74% των Ευρωπαίων καταναλωτών τότε προτιμούσε τη γυάλινη συσκευασία για τα τρόφιμα, ποτά και αναψυκτικά του.

Σχετικά με τον Ιστότοπο http://www.thinkglass.gr στην Ελλάδα:

Ο ιστότοπος http://www.thinkglass.gr προωθεί την ιδέα της γυάλινης συσκευασίας, προβάλλοντας τα προτερήματά της αναφορικά με το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Έχει ουσιαστικά ως στόχο την επίτευξη μιας καλύτερης ζωής σε έναν καλύτερο κόσμο. Ενδιαφέρουσες ιδέες παρουσιάζονται επίσης στο σχετικό blog “ Το Γελαστό Μπουκάλι”, στο: http://togelastoboukali.blogspot.com/. Αποτελεί το σημείο αναφοράς των φίλων του γυαλιού στην Ελλάδα, συμμετέχοντας στην ευρωπαϊκή Κίνηση “Φίλοι του Γυαλιού”.

Ο ιστότοπος αξιοποιεί και διαχέει ιδέες και πρωτοβουλίες για την αειφόρο ανάπτυξη και την ανακύκλωση, μεταξύ άλλων και αυτών της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Κατασκευαστών Γυάλινης Συσκευασίας (FEVE - Federation Europeenne Du Verre d’ Emballage, http://www.feve.org ), στις Βρυξέλλες. Η FEVE είναι ένας διεθνής, μη – κερδοσκοπικός οργανισμός, που αντιπροσωπεύει 60 μέλη, σε περίπου 25 χώρες της Ευρώπης και συνεργάζεται με διεθνείς και Ευρωπαϊκούς οργανισμούς για θέματα νομοθεσίας, υγείας, περιβάλλοντος, εμπορίου, κτλ . Τα μέλη της FEVE μπορείτε να τα δείτε στο http://www.friendsofglass.com/about-us, ενώ περισσότερα για την Κίνηση "Φίλοι του Γυαλιού" καθώς και μοναδικό υλικό για το γυαλί μπορείτε να δείτε στο http://www.friendsofglass.com/frontpage