ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, [07/09/2011]


“Προωθήστε το Μπουκάλι”! Ένα νέο παιχνίδι στο Facebook φέρνει μαζί όλους τους Φίλους του Γυαλιού.


Η ανακύκλωση γυάλινων συσκευασιών κάνει καλό στο περιβάλλον και σε εσένα. Αυτό είναι το μήνυμα που μεταφέρει ένα νέο παιχνίδι-διαγωνισμός στο Facebook, το οποίο λανσάρισαν σήμερα στην Ευρώπη και Ελλάδα οι Φίλοι του Γυαλιού – ένα φόρουμ καταναλωτών που υποστηρίζει το δικαίωμα των καταναλωτών να μπορούν να διαλέξουν τρόφιμα και ποτά / αναψυκτικά σε γυάλινη συσκευασία.

Το παιχνίδι ”Προωθήστε το Μπουκάλι” ( Pass the Bottle) βοηθάει τους ανθρώπους να έλθουν πιο κοντά με τους φίλους τους και τους ενθαρρύνει να ανακυκλώσουν, ενώ δείχνει ότι πραγματικά αποδίδει το να ανακυκλώνουμε τις γυάλινες φιάλες. Οι 15.000 Φίλοι του Γυαλιού στην Ευρώπη και στην Ελλάδα και άλλοι περίπου 5.000 θαυμαστές στο Facebook, θα προσκληθούν να πάρουν μέρος στο παιχνίδι. Οι νικητές στην Ελλάδα* θα ανακηρυχτούν και επίσημα “Φίλοι του Γυαλιού” και τα ονόματά τους θα αναρτηθούν στη σχετική ιστοσελίδα.

(* Οι νικητές του παιχνιδιού σε όλη την Ευρώπη θα κερδίσουν ένα αληθινό γυάλινο μπουκάλι που θα έχει ένα “πολύ γευστικό περιεχόμενο”, εκτός από την Ελλάδα και την Ιταλία που το νομικό πλαίσιο των δύο χωρών δεν επιτρέπει  ελεύθερα την διεξαγωγή παιχνιδιών και την απονομή  δώρων)

Το παιχνίδι στο Facebook


Το παιχνίδι στο Facebook στηρίζεται στην ιδέα να μοιραστεί κάποιος μια ωραία στιγμή με τους φίλους του, προωθώντας  ο ένας στον άλλον ένα γεμάτο εικονικό  γυάλινο μπουκάλι μέχρι το μπουκάλι να αδειάσει και να ανακυκλωθεί με επιτυχία. Αυτός που θα του τύχει στο τέλος να ανακυκλώσει το μπουκάλι, είναι ο νικητής. Στην πραγματική ζωή, φυσικά, ο καθένας που ανακυκλώνει γυαλί είναι νικητής. Όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να  επισκεφθούν την σχετική σελίδα στο Facebook και να πάρουν μέρος στο παιχνίδι, στο
 http://www.facebook.com/pages/Friends-of-Glass-%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/164638673600297?sk=wall/

Γιατί πρέπει να προτιμούμε το γυαλί


Το παιχνίδι είναι μια πρωτοβουλία των Φίλων του Γυαλιού  στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, που προωθεί τη χρήση και την ανακύκλωση της γυάλινης συσκευασίας για πέντε καλούς λόγους : το γυαλί γίνεται από 100% φυσικά υλικά, είναι το μόνο 100% ανακυκλώσιμο υλικό και για πάντα, είναι ουδέτερο και δεν αλλοιώνει τη γεύση του περιεχομένου, είναι αυθεντικό και υπάρχει εδώ και 5.000 χρόνια και, τέλος, σφραγίζει την ποιότητα και τις μοναδικές στιγμές μας.


(ΤΕΛΟΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ)

Περισσότερες Πληροφορίες για τους Δημοσιογράφους

Περισσότερες πληροφορίες για τα υγιεινά οφέλη της γυάλινης συσκευασίας μπορείτε να βρείτε στο http://www.nothingisgoodforyou.gr και στο http://www.thinkglass.gr

Φωτογραφίες σχετικές με το γυαλί και τη  γυάλινη συσκευασία, μπορείτε να βρείτε και να κατεβάσετε στο http://www.thinkglass.gr/photos. Για την Κίνηση “Φίλοι του Γυαλιού” μπορείτε να επικοινωνήσετε: email: info@costaskataras.org και/ή στο τηλ. : 6977 774401 (κα Κονδύλη).

Σχετικά με την Κίνηση “Φίλοι του Γυαλιού”

Η Κίνηση “ Φίλοι του Γυαλιού” είναι ένα ευρωπαϊκό φόρουμ καταναλωτών, που υποστηρίζει και προωθεί το δικαίωμα των καταναλωτών να είναι σε θέση να διαλέγουν τρόφιμα, ποτά και αναψυκτικά σε γυάλινη συσκευασία. Ενώνει όλους όσους πιστεύουν ότι το γυαλί είναι η καθαρή επιλογή γι’ αυτούς, τις οικογένειές τους και το περιβάλλον. Οι “ Φίλοι του Γυαλιού” ξεκίνησαν το 2009 από την FEVE ως συνέπεια των ευρημάτων σχετικής έρευνας της ομοσπονδίας την ίδια χρονιά, που έδειξε ότι το 74% των Ευρωπαίων καταναλωτών τότε προτιμούσε τη γυάλινη συσκευασία για τα τρόφιμα, ποτά και αναψυκτικά του.

Οι Φίλοι του Γυαλιού στην Ελλάδα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Οι Φίλοι του Γυαλιού στην Ελλάδα ξεκίνησαν δυναμικά την παρουσία τους στο Facebook , στο Twitter και σε άλλα μέσα δικτύωσης, στα πλαίσια μιας πανευρωπαϊκής εκστρατείας της FEVE στα Social Media. Χρήσιμα νέα, ειδήσεις, πληροφορίες, τάσεις, ενημερωτικό υλικό, κτλ. για την υγιεινή και φιλική στο περιβάλλον Γυάλινη Συσκευασία βρίσκονται στα πιο κάτω links:

http://www.facebook.com/pages/Friends-of-Glass-%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/164638673600297?sk=wall/
http://twitter.com/#!/GlassFriendsGRC
http://www.youtube.com/user/FRIENDSOFGLASSGRC?feature=mhee
http://www.flickr.com/photos/friendsofglassgr/

Σχετικά με τον Ιστότοπο http://www.thinkglass.gr στην Ελλάδα:

Ο ιστότοπος http://www.thinkglass.gr προωθεί την ιδέα της γυάλινης συσκευασίας, προβάλλοντας τα προτερήματά της αναφορικά με το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Έχει ουσιαστικά ως στόχο την επίτευξη μιας καλύτερης ζωής σε έναν καλύτερο κόσμο. Ενδιαφέρουσες ιδέες παρουσιάζονται επίσης στο σχετικό blog “ Το Γελαστό Μπουκάλι”, στο: http://togelastoboukali.blogspot.com/. Αποτελεί το σημείο αναφοράς των φίλων του γυαλιού στην Ελλάδα, συμμετέχοντας στην ευρωπαϊκή Κίνηση “Φίλοι του Γυαλιού”.

Ο ιστότοπος αξιοποιεί και διαχέει ιδέες και πρωτοβουλίες για την αειφόρο ανάπτυξη και την ανακύκλωση, μεταξύ άλλων και αυτών της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Κατασκευαστών Γυάλινης Συσκευασίας (FEVE - Federation Europeenne Du Verre d’ Emballage, http://www.feve.org ), στις Βρυξέλλες. Η FEVE είναι ένας διεθνής, μη – κερδοσκοπικός οργανισμός, που αντιπροσωπεύει 60 μέλη, σε περίπου 25 χώρες της Ευρώπης και συνεργάζεται με διεθνείς και Ευρωπαϊκούς οργανισμούς για θέματα νομοθεσίας, υγείας, περιβάλλοντος, εμπορίου, κτλ . Τα μέλη της FEVE μπορείτε να τα δείτε στο http://www.friendsofglass.com/about-us, ενώ περισσότερα για την Κίνηση "Φίλοι του Γυαλιού" καθώς και  μοναδικό υλικό για το γυαλί μπορείτε να δείτε στο http://www.friendsofglass.com/frontpage