ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, Μαΐου 29, 2014


Ο Πρωθυπουργός της Ρουμανίας Victor Ponta εγκαινιάζει υπερσύγχρονο κλίβανο του ομίλου ΓΙΟΥΛΑ, στη STIROM SA

Ένας από τους πιο σύγχρονους κλιβάνους υαλουργίας στην Ευρώπη εγκαινιάστηκε στο Βουκουρέστι στις 29 Μαΐου 2014, στο εργοστάσιο της STIROM SA , μιας εταιρείας του ομίλου της υαλουργίας ΓΙΟΥΛΑ.

Η επένδυση που αφορά καινούργιους κλιβάνους, νέες γραμμές παραγωγής και εκσυγχρονισμό των αντιστοίχων εγκαταστάσεων είναι συνολικού ύψους 38 εκατομμυρίων ευρώ όταν θα ολοκληρωθεί πλήρως το Μάρτιο 2015, και σημαντικό τμήμα της υλοποιείται με χρηματοδότηση 40% από το Ρουμανικό δημόσιο και την ΕΕ.

Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Victor Ponta στην ομιλία του κατά την τελετή των εγκαινίων ανέφερε χαρακτηριστικά “ θέλω να ευχαριστήσω πρώτα από όλα τους ιδιοκτήτες γιατί απασχολούν 400 εργαζόμενους στη Ρουμανία, και τίποτε δεν είναι πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή για τη χώρα και την Ευρώπη από τη διατήρηση και δημιουργία θέσεων εργασίας. Και κάθε εταιρεία που το κάνει αυτό είναι συνεργάτης μας.“

¨Είμαστε βαθιά συγκινημένοι που θέτουμε σήμερα σε λειτουργία έναν από τους καλύτερους ενεργειακά κλιβάνους της υαλουργίας στην Ευρώπη που όχι μόνο συμβάλλει στην απασχόληση στη χώρα, αλλά και στο περιορισμό της σπατάλης πολύτιμων ενεργειακών πόρων με σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη, με τελικό στόχο μια διατηρήσιμη ανάπτυξη¨, ανέφερε ο κος Αναστάσιος Βουλγαράκης εκ μέρους του ομίλου ΓΙΟΥΛΑ.


(ΤΕΛΟΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ)

Σχετικά με τη ΓΙΟΥΛΑ Α.Ε

Οι γυάλινες συσκευασίες της υαλουργίας ΓΙΟΥΛΑ ΑΕ - για αναψυκτικά, χυμούς, νερό, οινοπνευματώδη, κρασιά, μπύρες, τρόφιμα και φάρμακα-χρησιμοποιούνται για τη συσκευασία ορισμένων κορυφαίων στον κόσμο προϊόντων , σε σχεδόν 30 χώρες, ενώ τα επιτραπέζια προϊόντα της βρίσκονται σε εκατομμύρια νοικοκυριά και χώρους εστίασης σε όλη την Ευρώπη. Με κορυφαία θέση στην Ν.Α.Ευρώπη, η ΓΙΟΥΛΑ Α.Ε παράγει 100% ανακυκλώσιμες γυάλινες συσκευασίες που προτιμούν οι καταναλωτές και οι οποίες προσφέρουν ασύγκριτη γεύση, αγνότητα, ασφάλεια, υγιεινή, διαφάνεια και άλλα πλεονεκτήματα. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1947 και απασχολεί περισσότερους από 2.500 εργαζομένους σε 7 εργοστάσια στην Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία και Ουκρανία. Οι πωλήσεις της το 2013 ανήλθαν σε περίπου 225 εκ. ευρώ, ενώ η παραγωγή της έφθασε τα 2 δισεκατομμύρια τεμάχια προϊόντων.

Περισσότερες πληροφορίες, για την Υαλουργία ΓΙΟΥΛΑ:
www.yioula.com

Περισσότερες Πληροφορίες για τους Δημοσιογράφους

Φωτογραφίες σχετικές με το γυαλί, τη γυάλινη συσκευασία και την ανακύκλωση, μπορείτε να βρείτε και να κατεβάσετε στο http://www.thinkglass.gr/photos,
στο  http://www.pinterest.com/YioulaGlass 
και στο  http://www.pinterest.com/YioulaGlass/yioula-in-romania-stirom-sa
Εmail: info@costaskataras.org
(τηλ.: 210 5403403)