PRESS RELEASE, [17/12/2015]


Ένα συλλεκτικό μπουκάλι από την υαλουργία ΓΙΟΥΛΑ ΑΕ, αποτυπώνει της επιδόσεις της στην Ελλάδα το 2015

Επάνω σε ένα γυάλινο μπουκάλι νερού που βγήκε από τους φούρνους της στο Αιγάλεω, η υαλουργία ΓΙΟΥΛΑ ΑΕ αποτυπώνει ορισμένες από τις πιο σημαντικές επιδόσεις της στην Ελλάδα κατά το 2015. Η γραφιστική προσέγγιση “αναβλύζει” ελληνικότητα και βιώσιμη ανάπτυξη, ενώ η ειδική εκτύπωση πάνω στο μπουκάλι αναφέρεται στη ετήσια παραγωγή του εργοστασίου στο Αιγάλεω που κατά το 2015 έφθασε τα 400 εκατομμύρια τεμάχια , από τα οποία το 43% κατευθύνθηκε σε εξαγωγές κυρίως σε προηγμένες αγορές (πχ Ιταλία). Αναφορά γίνεται εξάλλου και στη συμβολή της ΓΙΟΥΛΑ ΑΕ στην οικονομική ανάπτυξη στη χώρα με τις επενδύσεις της εταιρείας να ανέρχονται σε 50 εκατομμύρια ευρώ την τελευταία πενταετία. Τέλος, εντυπωσιάζουν τα νούμερα από τους δεκάδες χιλιάδες τόνους υλικών από ανακύκλωση και υαλόθραυσμα που αξιοποιούνται ετησίως από την εταιρεία που διαφορετικά θα κατέληγαν στις χωματερές , σε βάρος του περιβάλλοντος και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Το μπουκάλι αυτό, που θα παραχθεί σε μόλις 2000 τεμάχια, υπολογίζεται ότι θα γίνει συλλεκτικό, και θα το παραλάβουν πελάτες, τοπική αυτοδιοίκηση και ένα περιορισμένο ειδικό κοινό. Όμως έχει γίνει πρόβλεψη και ένα αριθμός θα αποσταλεί κατά προτεραιότητα σε ενδιαφερόμενους που θα το ζητήσουν με email στο: publicaffairs @yioula.gr


(ΤΕΛΟΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ)

(1) Επισυνάπτονται φωτογραφίες του μπουκαλιού.
(2) Μπορείτε να βρείτε το σχετικό infographic “ Η ΥΑΛΟΥΡΓΙΑ ΓΙΟΥΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ- 2015” και να κάνετε download , στο link:
https://www.pinterest.com/YioulaGlass/yioula-glassworks-infographic-2015
(3) Μπορείτε να κάνετε download σε ηλεκτρονική μορφή σχετικές φωτογραφίες από το συλλεκτικό μπουκάλι,  στο link:
http://www.thinkglass.gr/bottle_photos_2015

Σχετικά με την Υαλουργία ΓΙΟΥΛΑ Α.Ε

Η ΓΙΟΥΛΑ είναι η Ελληνική υαλουργική βιομηχανία με παρουσία σε 30 διεθνείς αγορές, εργοστάσια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό που παράγουν γυάλινες συσκευασίες και επιτραπέζια γυαλικά και ισχυρή θέση στην Ν.Α Ευρώπη. Η Υαλουργία ΓΙΟΥΛΑ ΑΕ στο εργοστάσιο της στο Αιγάλεω, που λειτουργεί αδιάκοπα σχεδόν 70 χρόνια, παράγει ετησίως 400.000.000 τεμάχια γυάλινες συσκευασίες για αναψυκτικά, χυμούς, νερό, οινοπνευματώδη, κρασιά, μπίρες, λάδι, τρόφιμα κλπ που χρησιμοποιούνται για την συσκευασία ορισμένων κορυφαίων ελληνικών και διεθνών προϊόντων (Brands), ενώ συμβάλει στη απασχόληση στη χώρα με συνολικά περίπου 900 θέσεις εργασίας, από τις οποίες οι 300 είναι άμεσες και έχουν διατηρηθεί σταθερές παρά την οικονομική κρίση των τελευταίων ετών (*). H εταιρεία παράγει στην Ελλάδα 100% ανακυκλώσιμες γυάλινες συσκευασίες που προτιμούν οι καταναλωτές και οι οποίες προσφέρουν ασύγκριτη γεύση, αγνότητα, ασφάλεια, υγιεινή και διαφάνεια . Η ΓΙΟΥΛΑ ΑΕ ιδρύθηκε το 1947 από τον Κυριάκο Βουλγαράκη, τεχνίτη υαλουργό του χειροποίητου φυσητού γυαλιού και τον αδελφό του Ιωάννη.

(*) Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, κατά μέσο όρο, για κάθε μία άμεση θέση εργασίας στη βιομηχανία γυάλινης συσκευασίας, περίπου 1,9 έμμεσες θέσεις εργασίας δημιουργούνται στην Ευρώπη. ΠανευρωπαϊκήμελέτητηςεταιρείαςσυμβούλωνΕΥ / Ernst & Young -Environmental, social and economic contribution of the Container Glass sector in Europe, September 2014, www.ey.com) .

Σχετικά με τη Γυάλινη Συσκευασία

Η γυάλινη συσκευασία εγγυάται τη μακρόχρονη διατήρηση της γεύσης και του αρώματος, την υγιεινή, αλλά και την ελκυστική παρουσίαση μιας μεγάλης γκάμας προϊόντων για τον καταναλωτή, στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στις παγκόσμιες αγορές. Ανεξάρτητα αν χρησιμοποιείται για ποτά, τρόφιμα, καλλυντικά, αρώματα, η φάρμακα, η γυάλινη συσκευασία παίζει ένα καθοριστικό ρόλο για τη προώθηση του εμπορίου και της οικονομίας σε όλες τις χώρες. Το γυαλί είναι 100% και χωρίς τέλος ανακυκλώσιμο σε ένα κλειστό σύστημα, είναι ουδέτερο, διατηρεί τις διατροφικές ποιότητες και την αρχική γεύση των προϊόντων που συσκευάζονται σε αυτό, και είναι η Νο1 συσκευασία που προτιμούν οι καταναλωτές.

Για Πληροφορίες
Email: publicaffairs@yioula.gr
( Tηλ. 210 5403403)